Isparta

Isparta’da ev almak isterken dolandırıldı

Isparta’da ilanda gördüğü evi satın almak isteyen vatandaş, tapuda yapılan devir işlemleri sırasında hayatının şokunu yaşadı.

Abone Ol

Isparta’da bir vatandaş, internet sitesi üzerinde gördüğü evi satın almak için 08.10.2024 günü ilanda telefon numarası bulunan şüpheli şahıs ile irtibat kurdu. Şüpheli şahsın yönlendirmesi ile vermiş olduğu hesaba 1.400.000 TL para gönderdi ancak tapuda yapılan devir işlemlerinde telefonda görüştüğü kişi ile gerçek ev sahibi arasında bir bağlantı olmadığı ortaya çıktı. Dolandırıldığını anlayan vatandaş, polise başvurdu.

Harekete geçen Isparta Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından,  müştekiye ait paranın gitmiş olduğu şüpheli hesap hareketleri üzerinden yapılan detaylı çalışma sonucu 3 şüpheli şahıs tespit edildi. Şahısların Adana ve Gaziantep illerinde ikamet ettikleri tespit edilmesi üzerine, şüpheli şahısların yakalanması amacıyla Adana İl Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü birimleri ile yapılan koordineli çalışma sonrası 10.10.2024 günü yakalanan 2 şüpheli şahıs çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklandı.