Isparta

Isparta'da Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme Suçundan 10 Kişiye Gözaltı

Isparta Valisi Aydın Baruş, Temmuz ayı bilgilendirme toplantısında yabancı uyruklu vatandaşların iş yerlerine saldıran 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Abone Ol

Baruş, sosyal medya üzerinden asılsız ve yanıltıcı haberlerle toplumu galeyana getirmeye çalışanların gerçek amacının ırkçılığı ve nefreti körüklemek olduğunu vurguladı.

Vali Baruş'un ifadelerine göre, Isparta'da yabancılara ait araç ve işyerlerine zarar verdiği tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden biri tutuklanırken, diğerleri adli kontrolle serbest bırakıldı. Ayrıca sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici bilgileri yaydıkları gerekçesiyle 10 kişi hakkında işlem yapıldı ve gözaltı tedbiri uygulandı.

Baruş İfadelerinde; "Sosyal medya ortamında asılsız, yalan haber ve görüntülerle toplumumuzu galeyana getirmek isteyenlerin esas amacının insanlar arasında ırkçılığı ve nefreti körüklemek olduğunu hatırımızdan çıkarmayalım. Isparta’da yabancılara ait araç ve işyerlerine zarar verdiği tespit edilen 5 kişi hakkında gözaltı işlemi yapıldı. Bunlardan 1’i tutuklandı, diğerleri adli kontrolle serbest bırakıldı. 10 kişi hakkında ise sosyal medyada halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan işlem yapılarak gözaltı tedbiri uygulandı ve savcılıklar tarafından işlem başlatıldı. Bunlardan 1 kişi tutuklandı. 2 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Diğerleri hakkında savcılıkta serbest bırakılma tedbirleri uygulandı ve haklarındaki adli işlemler devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.