Bu yılki hasat dönemi eylül sonlarında başladı. Üreticiler atadan kalma tohumlar kullanarak dikilen ve genellikle tatlı olarak tüketilen bal kabağını büyük bir özenle yetiştiriyor.

Antalya'da Hortum Seraları Yıktı Antalya'da Hortum Seraları Yıktı

Nisan ayında başlayan dikim sürecinin ardından 5 aylık bir büyüme döneminin sonunda hasat edilen bal kabağı, fiyatı şuanda tam olarak belli değil.  Köylüler, ürettikleri toplam 3 bin tonluk bal kabağını büyük şehirlerdeki pazarlarda satışa sunarak gelir elde ediyor.

Büyükgökçeli köyünde bal kabağı üretimine 9 yıl önce başlayan çiftçi Süleyman Nalbant, "Yüksek rekoltede bal kabağı yetiştiriyoruz. Genellikle ürünlerimiz Antalya, İstanbul, Ankara gibi şehirlere gönderiliyor. Restoranlarda ve otellerde özellikle kabak tatlısı olarak tercih ediliyor. Bal kabağının aroması gerçekten çok güzel. Sarı, dilimlik kabakları tercih ediyoruz, ancak uzun olanları da yetiştiriyoruz. Bu yıl en büyük kabak 70  kilogram geldi." dedi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur