Bu geleneksel yemeğin bazı kaynaklarda Burdur’a ait olduğu belirtilse de, Isparta mutfağının ayrılmaz bir parçası olarak kabul edililir. Sülük Aşı, özellikle Isparta'nın mutfak geleneklerini ve tarihini yansıtan özel bir tarife sahiptir. Sülüklerin kullanıldığı bu yemek, sadece adındaki sıra dışı malzeme ile değil, aynı zamanda hazırlanış şekliyle de dikkat çekiyor.
İŞTE TARİFİ
Malzemeler (4-6 kişilik)
- 1,5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Su
Pişirme Süresi: 30 dakika
Yapılışı:
- Öncelikle un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ince rulolar yaparak, 5’er cm uzunluğunda parçalar kesin ve bir tepsiye dizin.
- Bir tencerede su kaynatın ve hamur parçalarını kaynar suyun içine atın.
- Hamur parçaları piştikten sonra suyunu süzün, üzerine soğuk su gezdirin ve tabağa alın.
- Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça ve kırmızı toz biberle hazırlanan sosu dökün.
Muhabir: Ali Rıza Cesur