Et ve süt fiyatlarındaki pahalılığın sorumlusunun kendilerinin olmadığını belirten Demirtaş  ‘el insaf’ diyerek sitem etti. Kesim fiyatların son bir kaç aydır yüzde 25 oranında gerilediğine dikkat çeken Isparta Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Şenol Demirtaş ‘Peki et fiyatları düştü mü piyasaya yansıdı mı olay?  Et pahalı değil eti mamul haline getirenler pahalandırıyor. Üreticinin suçu yok ki.  Bizim yem fiyatımız mı düştü, elektriğimiz mi düştü, mazotumuz mu düştü? Hiçbir şey gerilemedi? Biz niye günah keçisi ilan ediliyoruz? Burada üretici cezalandırılıyor. Bu ülke tarım ülkesi. Hangi tarım ürünün sürekliliği var. Türkiye’de bir ürünü önce yükseltiyorlar. Ondan sonra ithalatın önünü açmak için yüksek fiyatlı  deniliyor. Sonra hemen ithalat noktaları açılıyor. Yerli üretim düşüyor. Türkiye’de kilosu 3.5 dolar olan canlı dana fiyatı bir anda nasıl oluyor da 6 dolara çıkıyor?

TÜRK TARIMI HİÇBİR DÖNEM BU

İslam Memiş'ten Dolar ve Altın Piyasalarına Yönelik Uyarılar İslam Memiş'ten Dolar ve Altın Piyasalarına Yönelik Uyarılar

KADAR DERTLİ OLMAMIŞTI

Bunun çözümü ne? Her ürünün kendine göre maliyeti var mı? Bunun cüzi, miktar, kârını korsun en azından. Tüketici de üretici de zarara görmez. Ona göre bir politika belirlenir.  Ama bizim daha bir tarım politikamız yok. Tarım ülkesinde sürdürülebilir bir tarım politikamız  yok. Hiçbir ürünün iki yıl garantisi yok. Ne yapacak bu üretici?  Esnaf değil ki bu?  Dükkanı kapat diyemezsin. Canlı hayvan bakıyorsunuz. Her gün tüketen bir canlı. Ya bakacaksın ya kesip bıkacaksın. Bu ülke  gerçekten üretim yapmayı istemiyorsa başından söylenmeli.  Bizim artık üretime ihtiyacımız yok. Biz dünya pazarlarında daha ucuza, vatandaşa daha ucuza yedireceğiz densin. Bizi de uğraştırmasınlar. Türk tarımı hiçbir dönem bu kadar dertli, bu kadar sıkıntılı olmamıştı’ dedi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur