Bayilerin düzenlediği cazip kampanyalar, tüketicilerin sıfır araçlara yönelmesine neden olurken, araç fiyatlarına bir de 'kur zammı' geleceği haberi sektörde büyük bir yankı uyandırdı.

Gazeteci Emre Özpeynirci, Eylül ayında otomobil fiyatlarına zam yapılacağını ve bu durumun sektörde yeni bir dalgalanma yaratabileceğini duyurdu. Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Temmuz ayında 94 bin adedi aşan otomotiv pazarının, Ağustos ayında da 85 bin adedi bulması bekleniyor. Son haftaya giriyoruz, bekleyip göreceğiz" şeklinde ifade etti.

Döviz Dalgalanmaları Fiyatları Etkiliyor

Isparta'da Hasat Bitiyor Ancak Verim Yok Isparta'da Hasat Bitiyor Ancak Verim Yok

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar otomobil fiyatlarına yansıdı. Özpeynirci, özellikle yerli araçların 31 Ağustos'a kadar GSR2 standardı olmayan modellerinin satış avantajının ve kur artışının, zam beklentisini artırdığını belirtti. Sektör yetkilileri, döviz kurundaki artış nedeniyle Eylül ayında araç fiyatlarında ortalama yüzde 5'lik bir zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor.

Zam Oranları Markadan Markaya Değişebilir

Özpeynirci, zam oranlarının markadan markaya ve modelden modele değişebileceğini belirtti. Ayrıca, yerli araçların GSR avantajının sona ermesi ve GSR2 standardına geçişinin de fiyat artışına neden olacağını vurguladı. "Eylül ayı zor bir ay olacak ve yılın geri kalanı için de bir gösterge niteliği taşıyacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi