Isparta

TSOF Başkanı Yiğiner’den ziyaret

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Mehmet Yiğiner, Isparta Şoförler Odasını ziyaret etti. Ziyarette şoför esnafının yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Abone Ol

TŞOF Başkanı Mehmet Yiğiner, Isparta Şoförler Odasını ziyaret ederek Başkan Mehmet Yücedağ ve yöneticilerle bir araya geldi. Ziyarette, şoför esnafının sorunları ele alındı. Oda Başkanı Mehmet Yücedağ ziyarete ilişkin açıklamasında “ Sayın Federasyon Başkanımızın odamıza yaptığı ziyarette sektörümüzün temel sorunlarına ilişkin önemli konuları ele aldık. Görüşmede, özellikle 66 yaşından gün alan sürücülerin ticari taşıt kullanım belgelerinin süresinin uzatılması konusu gündeme geldi. Yaş sınırının esnetilmesi, tecrübeli sürücülerimizin mesleklerini sürdürmeye devam edebilmeleri konusunda taleplerimizi ilettik.  Ayrıca, toplu taşıma yapan araçların, özellikle taksiler, öğrenci servisleri ve personel servisleri için yasa gereği kamera sistemi kurulumu ve araçların yaşlarıyla ilgili yapılan düzenlemeleri de görüştük.

Yük taşımacılığı yapan esnafın yaşadığı zorluklar, ziyaretin ana gündem maddelerinden biri oldu. Esnafımızın işlerini devam ettirebilmeleri için karşılaştığı sorunlar dile getirilirken, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunduk.  Bunun yanı sıra, şehir içi toplu yolcu taşıma sektöründe hizmet veren esnafın mülkiyet hakkı ile ilgili talep ve beklentilerimizi ilettik.  Sayın Federasyon Başkanımız Mehmet Yiğiner, sektörümüzdeki çözüm bekleyen sorunlarla ilgili yapılan çalışmaların yakın takipçisi olduklarını sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması noktasında  Ankara’da üst kurumlar ve bakanlıklar nezdindeki yapılan çalışmalarla ilgili bizleri bilgilendirdi. Yapılan bu çalışmaların esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, Federasyon Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.