Isparta

Vedat Şenol'dan Anayasa Tartışmalarına Sert Tepki

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa ile ilgili açıklamaları sonrasında başlayan tartışmalar, Türkiye’nin siyasi gündeminde önemli bir yer edinirken tepkiler de giderek artıyor.

Abone Ol

Bu kapsamda CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, hükümete yönelik eleştirilerini dile getirerek, "Bu tehlikeli oyundan uzak durun" ifadelerini kullandı.

Şenol, Türkiye’nin gündeminde Anayasa değişikliğinin olmadığını vurgulayarak, AKP hükümetinin Anayasa tartışmalarını başlatmasını ve partilerden bu konuda görüş istemesini eleştirdi. "Bu durum, partilerin duruşunu ortaya çıkardı. TBMM Başkanı’nın devlet ve millet ilişkisini yanlış yorumlayarak konuşması hoş olmadı," diyen Şenol, bu konudaki tepkilerin sadece CHP’den değil, MHP’den de geldiğini belirtti.

Ayrıca, HÜDA PAR’ın yakın zamanda Anayasa değişikliği talebinde bulunduğuna dikkat çeken Şenol, "Ne yapmak istiyorlar anlamıyorum. Genel Başkanımızın dediği gibi, önce mevcut Anayasa’yı uygula, ardından eksik kalan tarafları ile ilgili görüş oluştur. Bunları uygulamayıp, amaçları Cumhurbaşkanı'nın tekrar seçimlere katılabilmesi için Anayasa'da değişiklik sağlamak. Esas amaçlarının bu olduğunu düşünüyorum. Bu tehlikeli bir oyun. İlk dört maddenin tartışmaya açılması da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin altına dinamit koymak gibidir. Hükümetin ve siyasi partilerin meşruiyetini de yok eder" ifadelerini kullandı.

Şenol, hükümetin ve siyasi partilerin meşrutiyetini yok edeceğini savunduğu tartışmaların, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelini tehlikeye atabileceğine dikkat çekerek, "İlk dört maddenin tartışmaya açılması, devletin altına dinamit koymak gibidir," dedi.

Son olarak, iktidar kanadının, AKP ve MHP’nin bu tehlikeli oyunlara girmemesi gerektiğini belirten Şenol, "HÜDA PAR’ın PKK ile benzer bir yapıda olduğunu düşünüyorum. Bu dört maddenin kaldırılması konusunda yıllardır görüşleri var. Ancak diğer partilerin bu maddelerde bir sorunu yok," diyerek açıklamalarını tamamladı.