Isparta Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterileriyle başlayan YEKSAV'ın geleneksel "Pişi Günü" programı, büyük bir coşku ve birlikteliğe sahne oldu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan YEKSAV Başkanı Ethem Güleryüz, vakfın 1998 yılında kurulduğunu ve bu yıl 28. kez düzenledikleri Pişi Günü'nde hemşehriler arasında dayanışma ve yardımlaşma ortamını güçlendirdiklerini belirtti. Güleryüz, İstanbul'da Isparta Gönül Birliği ile gerçekleştirilen etkinliklerin büyük bir coşku ile geçtiğini ve etkinliğe büyük destek veren Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’e teşekkür etti.

Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonası Sona Erdi Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonası Sona Erdi

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer ise konuşmasında, YEKSAV’ın Eğirdir ve Isparta’nın tanıtımına büyük katkı sağladığını vurguladı. Özer, YEKSAV Başkanı Ethem Güleryüz’e 20 yıldır sürdürdüğü başarılı çalışmalar için teşekkür ederken, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e de desteklerinden dolayı minnettarlığını ifade etti. Özer ayrıca, Isparta’daki Mürüvvet Başdeğirmen Sağlık Merkezi'nin açılışını anımsatarak, Başdeğirmen’in sağlığına kavuşmasını diledi.

Son olarak Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirtti. Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in yeni görevinde desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Başdeğirmen, Eğirdir’in eksikliklerini gidermek için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Eğirdir’in ülke çapında tanıtımı için gereken desteklerin verileceğini belirten Başdeğirmen, YEKSAV’ın ve tüm emeği geçenlerin başarılı çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade etti.

YEKSAV’ın bu yılki Pişi Günü etkinliğinde, ikramlar arasında pişi, kabune pilavı, helva ve ayran yer aldı. Katılımcılar, bu geleneksel lezzetleri keyifle tüketti. Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, etkinliği düzenleyen YEKSAV Başkanı Ethem Güleryüz ve yönetimine, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yeksav'ın 28. Pişi Günü Coşkuyla Kutlandı (4)Yeksav'ın 28. Pişi Günü Coşkuyla Kutlandı (1)Yeksav'ın 28. Pişi Günü Coşkuyla Kutlandı (2)Yeksav'ın 28. Pişi Günü Coşkuyla Kutlandı (3)

Kaynak: Haber Merkezi