Evini tadilat yaptırmak isteyenlere devlet desteği kapsamında 500 bin TL'ye kadar para yardımı yapılacak.

Bakanlık, sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişilere ve hanelere yönelik Barınma ve Gıda yardımlarını duyurdu. Kampanya kapsamında en temel ihtiyaçlardan biri olan barınma ihtiyacını karşılamak isteyen 18 yaş üstü bireyler, Kimlik Belgesi ile başvuruda bulunabilecek.

Kimler Yararlanabilir? Muhtaçlık sınırının altında olan, sağlıklı barınma koşullarına sahip olmayan, en az bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde yaşayan ve nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası olmayan kişiler kampanyadan faydalanabilecek.

500 Bin TL'ye Kadar Para Desteği Ev tadilatları için belirlenen kriterlere göre 35.000 TL'ye kadar basit ev onarımları, 70.000 TL'ye kadar orta düzey ev onarımları, 100.000 TL'ye kadar kapsamlı ev onarımları, 300.000 TL'ye kadar prefabrik ev yapımları ve 500.000 TL'ye kadar betonarme ev yapımları/ev alımları için destek verilecek.

Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan Anlamlı Ziyaret Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan Anlamlı Ziyaret

Başvurular SYDV ve İlgili Kuruluşlar Üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden alınıyor. Ayrıca Kaymakamlıklar ve Belediyelerin sosyal yardım birimleri de başvuruları kabul ediyor. Destek ödemeleri, başvuru sahiplerine doğrudan sağlanacak ve bu kaynakların altı ay içinde harcanması gerekecek.

Ev tadilat yardımı kapsamında yapılan basit ve orta düzey onarımlar için ödemeler doğrudan yapılırken, kapsamlı ev onarımları ve ev yapımları için kaynak tahsisi sonrası harcama belgeleri karşılığında 1 yıl içinde kaynak aktarımı gerçekleştirilecek

Editör: Ali Rıza Cesur