16 milyon emekli Temmuz zammı için gün sayarken, diğer yandan emekliliğe hazırlanan birçok vatandaşın gözü kulağı ise kıdem tazminatı artışında.

Kıdem Tazminatı Artışı Vatandaşlar İçin Önemli

Emekli ve memur maaşlarının çıkacağı rakam kadar kıdem tazminatı artışı da vatandaşlar için büyük önem taşıyor. En son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye refah payı eklemesi yapılmayacağını açıklamıştı. Ancak emekliye yapılacak enflasyon zammının ardından, eğer bir refah payı verilirse, bu açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sürpriz bir şekilde canlı yayında yapılması bekleniyor.

Miras Paylaşımında Önemli Değişiklikler Yürürlüğe Girdi Miras Paylaşımında Önemli Değişiklikler Yürürlüğe Girdi

Emeklilerin Gözü Kulağı 3 Temmuz'da

Memur ve emekli zamlarıyla birlikte çalışanların kıdem tazminatı da yeniden değişecek. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcı Anketi'ne göre Haziran enflasyonu artışı yüzde 2.25 olarak öngörülmüştü. Bu rakamın da eklenmesiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz ayında yüzde 25 ile yüzde 26 oranında bir zam yapılması bekleniyor.

Kıdem Tazminatı Tavanı Artacak

1 Ocak 2024 itibariyle kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 35 bin lira olarak belirlenmişti. Yılın ilk altı ayında kıdem tazminatı brüt 35 bin 058 lira, net ise 34 bin 792 lira olarak ödeniyordu. Temmuz 2024 itibariyle ise kıdem tazminatının 42 bin 193 liraya yükselmesi bekleniyor.

Kıdem Tazminatı Hesabı Nasıl Yapılır?

Kıdem tazminatı, çalışanın son aldığı brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. Bu rakam, çalıştığı yıl ile çarpılarak ödeniyor

Editör: Ali Rıza Cesur