Isparta Belediyesi önderliğinde 16 dernek ve 2 vakfın bir araya gelerek oluşturduğu Ispartalılar Gönül Derneği'nin organizasyonunda hemşehriler İstanbul'da buluştu.
Isparta'nın bu lezzetli pilavı, özel günlerde veya günlük sofralarda ağızlarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Bu yıl birincisi düzenlenen Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarı’nin 2’nci gününde misafirlere lezzet şöleni sunuldu.
Isparta’nın da tanıtımının yapıldığı YÖREX fuarında Vali Aydın Baruş ziyaretçilere helva ve kabune ikram etti.
Isparta'nın köklü geçmişine ve zengin mutfağında en önemli yemeklerden kabul edilen kabune ve helva, maalesef artık eski lezzetini kaybetti.
Kabune Pilavı ve Isparta Fırın Kebabı'nın hikayesini, 45 yıldır kebabçılık yapan ve 4. kuşak olduğunu belirten Hüseyin Açıkel anlattı.
Isparta’da bir vatandaş tarafından vefat eden yakını için Cuma namazı çıkışı vatandaşlara helva – kabune ikramında bulundu.
Isparta'nın Türkiye'de Coğrafi İşaret Tescili bulunan 17 ürünü var. Sadece 1'i Avrupa Birliği (AB) yolculuğunda… Diğer 16 Cİ Tescilli ürünümüz...